Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Φαραντούρη και Καταλειφός «επιστρέφουν στην ποίηση» στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη
Ημερομηνία: 14/9/2021, 15:49 - Εμφανίσεις: 134



Σε δύο εμφανίσεις τους, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου (ώρα: 8.30 μ.μ.) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Καταλειφός, συνοδευόμενοι από τετραμελές μουσικό σχήμα, προσφέρουν στο κοινό του του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ένα απάνθισμα αυτούσιου ελληνικού ποιητικού λόγου, όπως αυτός μελοποιήθηκε από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας.

Οι στίχοι σπουδαίων ποιητών μας ζωντανεύουν μαγικά στα χείλη δύο μεγάλων ερμηνευτών που έχουν μακρά και ιδιαίτερη σχέση με την ποίηση, στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης «Επέστρεφε στην ποίηση» που έχει αφιερωθεί στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Βασίλης Γισδάκης.

Η Μαρία Φαραντούρη έχει κατεξοχήν συνδεθεί με την ερμηνεία των εμβληματικών ελλήνων ποιητών, μελοποιημένων από το Μίκη Θεοδωράκη και άλλους σύγχρονους έλληνες συνθέτες.

Με τις συναυλίες της στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου (Carnegie Hall, Salle Pleyel, Queen Elisabeth Hall, Berliner Philarmonie κ.ά.), φέρνει τους ακροατές του εξωτερικού σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και μουσική, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει πνευματικό και καλλιτεχνικό έργο, ένα έργο που μέσα στην ελληνικότητά του είναι απόλυτα οικουμενικό ως φορέας διαχρονικών αξιών της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, από το ρεπερτόριό της δεν λείπει και ο «διεθνής» ποιητικός λόγος είτε στην πρωτότυπη μορφή του (π.χ.

Pablo Neruda), είτε σε ελληνική απόδοση (π.χ.

Brendan Behan / Bασίλης Ρώτας, Léopold Sédar Senghor / Αλέξης.Τραϊανός).

Στην καλλιτεχνική του πορεία, ο Δημήτρης Καταλειφός είχε την ευλογημένη τύχη, όπως λέει, να απαγγείλει σε ταινίες, εκδηλώσεις ή ηχογραφήσεις ποιήματα ελλήνων αλλά και ξένων ποιητών.

Σταδιακά συνειδητοποίησε ότι ο ποιητικός λόγος αποτελεί την ύψιστη μορφή τέχνης μαζί με τη μουσική και ότι η απαγγελία ενός ποιήματος απαιτεί από τον ηθοποιό μια ερμηνεία αντίστοιχη με εκείνη ενός θεατρικού ρόλου.

«Οι στίχοι του ποιητή πρέπει να κατοικήσουν στην ψυχή μου.

Όταν θα τους εκφέρω, οφείλω να δίνω την αίσθηση ότι αποτελούν π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies